Ajuntament de Granollers
Facebook
Twitter
Youtube
Envia'ns un correu-e

logo vector soc servei d ocupacio de catalunyaAmb el canvi d'any es programen molts dels cursos que s'ofereixen des del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per ajudar a fomentar i millorar l'ocupació, nosaltres però, ens centrarem només en aquells cursos de formació professional per l'ocupació amb certificat de professionalitat.

Així doncs, es caracteritzen per ser programes formatius teòric-pràctics adreçats a persones en situació d'atur i la seva finalitat és millorar la qualificació professional i/o la capacitat d'inserció laboral mitjançant l'assoliment i el perfeccionament de les competències professionals de les persones treballadores.
Un cop finalitzats pots obtenir un certificat de professionalitat, el qual és un document oficial - vàlid en tot el territori espanyol i amb els efectes que els corresponguin segons la normativa de la Unió Europea - que acredita a qui l’obté, que té els coneixements i habilitats per desenvolupar aquella activitat laboral, d’acord amb les exigències del mercat i independentment de si aquestes competències s’han obtingut a través de l’experiència professional o de la formació, tant formal com no formal.
De tal manera, són cursos que poden tenir diferent durada, inclouen pràctiques no remunerades, i per poder accedir-hi les persones han de acreditar algun dels següents requisits d’acord amb el nivell de la formació:

Nivell 1. No s’exigiran requisits acadèmics ni professionals.

Nivell 2. Títol d’ESO, haver superat la prova d’accés als CFGM o la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys i/o 45 anys, certificat de professionalitat de nivell 1 de la mateixa família i àrea professional al qual es vol accedir o certificat de professionalitat del mateix nivell del mòdul o certificat de professionalitat al qual es vol accedir. Si no es disposa d'aquestes titulacions o acreditacions prèvies, es podrà accedir si s’han superat amb qualificació d’APTE les proves d’avaluació de les competències claus de nivell 2.

Nivell 3. Títol de Batxillerat, haver superat la prova d’accés als CFGS o la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys, certificat de professionalitat de nivell 2 de la mateixa família i àrea professional al qual es vol accedir o certificat de professionalitat del mateix nivell del mòdul o certificat de professionalitat al qual es vol accedir.

Si no es disposa d'aquestes titulacions o acreditacions prèvies, es podrà accedir si s’han superat amb qualificació d’APTE les proves d’avaluació de les competències claus de nivell 3.

Podeu consultar l’oferta formativa al Cercador de cursos del SOC:
https://www.oficinadetreball.gencat.cat/socfuncions/CercadorCursosSimple.do

 

Notícies del Servei d' Orientació Laboral

Ofertes de feina i altres recursos del s…

21 febrer 2018 | Secció: Servei d' Orientació Laboral

Si ets jove d'entre 16 a 35 anys de Granollers i la comarca i estàs cercant feina no deixis escapar el taulell d'anuncis que posa a la teva disposició l'Oficina...

Seguir llegint...

Directori per la cerca de feina

20 Des 2017 | Secció: Servei d' Orientació Laboral

Des de l'Oficina jove del Vallès Oriental proporcionen un petit directori amb webs de caràcter més general  per la teva cerca de feina via virtual i un directori  específic per...

Seguir llegint...

Models de currículum vitae

20 Des 2017 | Secció: Servei d' Orientació Laboral

Si necessites realitzar el teu Currículum Vitae i no saps per on començar o simplement ja el tens fet però vols millorar-lo, aquí tens tres models d'exemples que et poden...

Seguir llegint...

Models de carta de presentació

20 Des 2017 | Secció: Servei d' Orientació Laboral

Si necessites realitzar la teva carta de presentació i no saps per on començar o simplement ja la tens fet però vols millorar-lo aquí tens diversos exemples de cartes de...

Seguir llegint...