Ajuntament de Granollers
Facebook
Twitter
Youtube
Envia'ns un correu-e

Instagram

fòrum joveAquest és un projecte innovador de participació per a adolescents de 12 a 16 anys i es constitueix aquest dimecres 24 d'octubre.

L’Ajuntament de Granollers ha engegat aquest curs 2018-2019 un nou projecte de participació adreçat a adolescents de 12 a 16 anys. Aquest dimecres 24 d’octubre, a les 9 h, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Granollers es va celebrar la jornada de constitució del fòrum amb la presentació del pla d’actuació i la definició de les seves funcions.

El fòrum estarà format, com a màxim, per 38 nois i noies d’entre 12 i 16 anys que cursin l’ESO a Granollers, d’entitats de lleure, de centres oberts i de l’Escola Montserrat Montero. El 50 % dels seus membres es renovarà cada 2 anys. El nou ens vol fomentar la promoció de la ciutadania i el lideratge social a partir de l’aprenentatge de la participació, relacionat amb la identitat individual i col·lectiva. Així, el fòrum ofereix als adolescents visibilitat i veu, sota els marcs de treball de les accions del Pla d’Infància i Adolescència de Granollers 2018-2024 i del Pla Local de Joventut 2019-2022 que impregnen les polítiques locals i la seva planificació per fomentar la participació d'infants i adolescents en tots els àmbits de la seva vida.

Aquest nou fòrum de suma a d’altres propostes participatives en l’àmbit educatiu que ja existeixen a la ciutat com el Consell dels Infants i el Fòrum dels Delegats/des. La jornada de constitució servirà per explicar als joves els encàrrecs que hauran d'assumir aquest curs, el primer dels quals serà triar el nom d'aquest nou fòrum de participació format per adolescents de 12 a 16 anys.

Objectius del fòrum de participació per a joves de 12 a 16 anys:

• Promoure la participació dels adolescents com a espai d'aprenentatge de competències i habilitats, com a espai d'oportunitats, on els nois i noies es vinculen de manera progressiva i acompanyada.
• Fer sentir la veu dels adolescents, fomentant la seva participació en la presa de decisions en la comunitat i, en definitiva, per a facilitar-ne el seu encaix, com a persones responsables, en la societat adulta.

 

 

Notícies de Participació estudiantil

Exposició en vídeo de "La Voz Dormi…

30 Abr 2020 | Secció: Participació estudiantil

Aquest curs 2019-2020 s'ha realitzat el Projecte Dinamo, en el marc del programa PIDCES i de la mà de Can Jonch Centre de Cultura de Pau i la Sala Nau...

Seguir llegint...