Ajuntament de Granollers
Facebook
Twitter
Youtube
Envia'ns un correu-e
Instagram

WhatsApp Image 2018 10 24 at 12.13.43El proper divendres 30 de novembre es farà la segona trobada del Fòrum de les Adolescències i en aquesta ocasió es farà una sortida de cap de setmana perquè els i les joves puguin compartir no només opinions i experiències, sinó també el treball previ que han estat fent: una dinàmica estructurada en dues parts en la que es pretenia fer una valoració de les polítiques públiques adreçades als joves.

Què hi troben a faltar? Què canviarien? Què eliminarien? A l'hora, es proposava que féssin una priorització dels àmbits segons consideressin quins eren més importants o urgents treballar. Han tingut un mes per treballar-ho i fer el retorn.

A la sortida s'exposaran el resultats d'aquestes dinàmiques i, tenint en compte, les aportacions que han fet des dels seus centres educatius i la priorització, es conformaran grups de treball segons les temàtiques que els mateixos joves prioritzin. Aquests grups de treball, durant el curs hauran de treballar en profunditat i dissenyar activitats, projectes, etc. amb l'acompanyament tècnic corresponent.

A més, aquest cap de setmana es triarà el nom del Fòrum de les Adolescències.

A la jornada hi assistiran 40 joves d'entre 12-16 anys representant els 11 instituts de Granollers, el C. Obert de Ponent i  el C. Obert de la Font Verda ja que són els que hi treballen amb franja adolescent, 4 entitats de lleure, entre elles: Estel del Matí, Esplai Guai! De Palou, Agrupament Escolta Sant Esteve i Colònies Sant Esteve, el centre de Monserrat Montero i  un representant del Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC).

Aquesta acció es desenvolupa entre el Servei de Joventut i d'Educació de l'Ajuntament de Granollers.

La sortida es portarà a terme a l'Alberg Torre Ametller de Cabrera de Mar. 

Què és el Fòrum:

La finalitat del Fòrum de les Adolescències és crear d’un espai de participacióque comporti un procés d'aprenentatge democràtic i de participació activa en la vida política i social de la ciutat. Mitjançant aquest projecte de participació ens plantegem assolir els següents objectius:
• Promoure la participació com a espai d'aprenentatge de competències i habilitats, com a un espai d'oportunitats, on es vinculen de manera progressiva i acompanyada.
• Fer sentir la veu dels adolescents, fomentant la seva participació en la presa de decisions en la comunitat i, en definitiva, per a facilitar-ne el futur encaix, com a persones responsables, en la societat adulta.


 

Notícies de Participació estudiantil

Projecte Educatiu Dinamo amb Ebri Knight

10 Oct 2019 | Secció: Què és el projecte PIDCES?

Aquest curs, des del programa PIDCES que desenvolupem als instituts de la ciutat, hem recuperat el projecte Dinamo, que té per objectiu realitzar un projecte amb voluntat educativa, dins de...

Seguir llegint...

Entrem a les aules a través dels passa-c…

03 Oct 2019 | Secció: Què és el projecte PIDCES?

En aquests dies de finals de setembre i primers d'octubre, els dinamitzadors juvenils i el responsable del programa Etcètera realitzen passa-classes als 7 instituts de la ciutat que participen al...

Seguir llegint...