Ajuntament de Granollers
Facebook
Twitter
Youtube
Envia'ns un correu-e
Instagram

web caminada 2019Aquest dimecres 8 de maig uns 550 alumnes de set centres educatius de Granollers (EMT, Institut Carles Vallbona, Institut Marta Estrada, Escola Pia, Institut Celestí Bellera, Institut Antoni Cumella i Col·legi l'Estel) han participat a la Caminada Ciutadana 2019. És una activitat conjunta per a alumnes de 3r d’ESO a proposta de Can Jonch i el servei d'Educació, amb la col·laboració dels serveis de Joventut i Igualtat, i que cada any lidera un centre de secundària diferent, enguany el Carles Vallbona.

Aquest any l’activitat tenia per lema "Caminem pel feminisme; suma-t’hi" i estava inspirada en el treball de recerca presentat per l’alumna de l’institut Carles Vallbona, Paula Macias. “Tradició o imposició? Evolució del paper de la dona a Granollers en els últims 40 anys (1975-2015)”, entre altres aspectes, va analitzar el nomenclàtor de la ciutat de Granollers en clau de dona.

L’activitat ha començat i acabat a la Nau B1 de Roca Umbert, amb la benvinguda institucional a càrrec del regidor d'Educació i Joventut Francesc Arolas i amb la cloenda de l'alcalde Josep Mayoral. La Caminada Ciutadana s'ha organitzat amb 27 grups que, acompanyats d’un alumne de Batxillerat de l’Institut Carles Vallbona i un/a professor/a, han realitzat itineraris on han visitat, com a màxim, 3 espais. A cadascun dels punts visitats s'ha llegit una petita biografia d’una dona rellevant en un àmbit en concret i s'ha respost un qüestionari de preguntes en grups de 4 alumnes.

En total 30 espais diferents. Les biografies que s’hi han llegit les han treballat alumnes de Batxillerat de l'institut Carles Vallbona. Tots els centres participants han fet un treball previ on han produït unes plaques de carrer i de places simbòliques que llueixen ara en els espais exteriors de Roca Umbert i que es podran visitar fins al 23 de maig.

Un any més, la caminada ha comptat també amb la participació dels joves del curs de So de DIMAS que han preparat un repertori de música feta per a dones.

Notícies de Participació estudiantil

Projecte Educatiu Dinamo amb Ebri Knight

10 Oct 2019 | Secció: Què és el projecte PIDCES?

Aquest curs, des del programa PIDCES que desenvolupem als instituts de la ciutat, hem recuperat el projecte Dinamo, que té per objectiu realitzar un projecte amb voluntat educativa, dins de...

Seguir llegint...

Entrem a les aules a través dels passa-c…

03 Oct 2019 | Secció: Què és el projecte PIDCES?

En aquests dies de finals de setembre i primers d'octubre, els dinamitzadors juvenils i el responsable del programa Etcètera realitzen passa-classes als 7 instituts de la ciutat que participen al...

Seguir llegint...