Ajuntament de Granollers
Facebook
Twitter
Youtube
Envia'ns un correu-e

Instagram

WhatsApp Image 2019 10 09 at 17.03.27 1Aquest curs, des del programa PIDCES que desenvolupem als instituts de la ciutat, hem recuperat el projecte Dinamo, que té per objectiu realitzar un projecte amb voluntat educativa, dins de l'aula en el marc d'una assignatura acadèmica i en col·laboració amb altres serveis municipals. Aquest és un projecte que busca treballar amb les assignatures d'història i literatura castellana l'EP musical que el grup folk Ebri Knight ha publicat en record del bàndol perdedor de la Guerra Civil, en el 80è aniversari de la derrota republicana.

Organitzat conjuntament amb Can Jonch - Centre de Cultura de Pau i amb la Sala NauB1, el projecte va dirigit a l'alumnat de 2n de batxillerat i hi participen 4 centres: Institut Antoni Cumella, Institut Celestí Bellera, Educem i Escola Municipal del Treball, amb un total de 275 alumnes.

El projecte es basa en dues sessions a l'aula, en que els i les joves treballaran entorn de conceptes i personatges vinculats a la Segona República, la Guerra Civil i la posterior dictadura, analitzant el contingut de les 4 cançons de l'EP i amb el cartellisme com a eina d'expressió. La tercera i última sessió es farà a la NauB1 i permetrà a l'alumnat conèixer als membres de la banda i poder conversar amb ells sobre la feina feta a l'aula i palpar de ben a la vora tot allò que comporta el procés creatiu. Les sessions estan dinamitzades per l'entitat granollerina L'Eixida, que treballa temes culturals i de memòria històrica.

Les primeres sessions han començat a realitzar-se ja aquests primers dies del mes d'octubre, i tot aquest treball explicat s'anirà realitzant abans del concert que Ebri Knight farà a la Sala NauB1 de Granollers el 9 de novembre.

 

Notícies del projecte PIDCES

No hi ha notícies en aquesta secció.