Ajuntament de Granollers
Facebook
Twitter
Youtube
Envia'ns un correu-e

001 Siria 17 cartell RGBSobre l'exposició:

Prop de sis anys després de l’inici de la guerra que ha devastat Síria, la situació dels milions de sirians que fugen de la barbàrie és dramàtica. Durant els primers mesos del conflicte, desenes de milers de refugiats van fugir principalment cap al Líban, Turquia i l’Iraq. Institucions internacionals com l’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats) i nombroses ONG sobre el terreny van instal·lar camps provisionals per tal de donar refugi a centenars de milers de persones que fugien d’una mort segura.

Passats aquests gairebé sis anys, a l’endèmica manca de finançament per a fer front al flux massiu de refugiats se li suma l’absència total d’estratègies polítiques que ofereixin solucions reals i efectives per als milions de sirians que fugen de la guerra. Enmig d’aquest immobilista context polític internacional, les condicions de vida dels refugiats segueixen sent d’extrema precarietat.

Sobre l'autor:

Aquesta exposició fotogràfica ve de la mà d'Aleix Oriol Vergés (Barcelona, 1976) és un fotògraf i viatger que treballa tant en l’àmbit de la fotografia de viatges com en el reportatge fotoperiodístic. En aquesta última faceta presenta la seva exposició L’Èxode sirià: la lluita per la supervivència.

Prop de sis anys després de l’inici de la guerra que ha devastat Síria, la situació dels milions de
sirians que fugen de la barbàrie és dramàtica. Durant els primers mesos del conflicte, desenes de milers de refugiats van fugir principalment cap al Líban, Turquia i l’Iraq. Institucions internacionals com l’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats) i nombroses ONG sobre el terreny van instal·lar camps provisionals per tal de donar refugi a centenars de milers
de persones que fugien d’una mort segura.

Passats aquests gairebé sis anys, a l’endèmica manca de finançament per a fer front al flux massiu de refugiats se li suma l’absència total d’estratègies polítiques que ofereixin
solucions reals i efectives per als milions de sirians que fugen de la guerra. Enmig d’aquest immobilista context polític internacional, les condicions de vida dels refugiats segueixen sent d’extrema precarietat.

L'exposició consta de dues parts:

La primera se centra en les imatges capturades a la ciutat siriana de Kobane poques setmanes després de l’expulsió de l’Estat Islàmic per part de les forces kurdes.

La segona il·lustra les visites que el fotògraf va realitzar a nombrosos camps de refugiats de l’Iraq, el Líban (vall de la Bekaa i Beirut), Turquia (zona kurda fronterera amb Síria) i Grècia (Lesbos i Idomeni).

Enllaç pàgina web de l’autor: http://www.aleixoriol.com

Facebook: https://www.facebook.com/aleixoriolphotography

On podreu veure aquesta exposició?

- La primera de la mostra està instal·lada al Gra, equipament juvenil t i se centra en les imatges capturades a la ciutat siriana de Kobane poques setmanes després de l’expulsió de l’Estat Islàmic per part de les forces kurdes.
- La segona, situada a la Biblioteca Can Pedrals, il·lustra les visites que el fotògraf va realitzar a nombrosos camps de refugiats de l’Iraq, el Líban (vall de la Bekaa i Beirut), Turquia (zona kurda fronterera amb Síria) i Grècia (Lesbos i Idomeni).
Data: del 3 al 25 de maig
Lloc: Gra, Equipament Juvenil (Plaça Església 8, Granollers) i Biblioteca Can Pedrals (Carrer Antoni Espí i Grau, 2, Granollers).

Taller complementari:
DEBAT A BAT. Per a joves de 12 a 16 anys
La Lluita: La lluita entre un mateix i el món
5 de maig 18 h Biblioteca Roca Umbert (entrada lliure)
2 de juny 16.30 h Biblioteca Can Pedrals (amb inscripció prèvia)

Comissariat: Emma Armengod, Biblioteca de Trinitat Vella J. Barbero i Quim Moral, Centre cívic Trinitat Vella.
Organitza: Servei de Joventut i Biblioteca Can Pedrals.
Hi col·labora: Joves Esborrant Fronteres

Entrada Lliure

 

 

 

 

 

 

 

 

Notícies d'Accions de suport

Durant el mes de març el Gra ha acollit …

05 Abr 2017 | Secció: Accions de suport

Aquesta exposició, que venia de la mà del Consorci per a la Normalització Lingüística de Granollers, pretenia fer un breu recorregut per la història del còmic en la nostra llengua...

Seguir llegint...

Granollers obre una convocatòria adreçad…

31 Mar 2017 | Secció: Accions de suport

La trobada reunirà a joves d'arreu del món entre 16 i 25 anys amb l'objectiu de compartir reflexions i experiències sobre pau i desarmament. L'Ajuntament de Granollers convida a joves de...

Seguir llegint...

El Gra també col·labora amb el Voluntari…

09 Gen 2017 | Secció: Accions de suport

El Gra col·labora amb el Voluntariat per la llengua com a Punt d'informació i inscripció i exposa en un lloc visible material informatiu del programa. L'equipament municipal també és Punt...

Seguir llegint...

Taller de creació i edició de projectes …

02 Gen 2017 | Secció: Accions de suport

El Museu de Granollers proposa un taller de creació i eidició de projectes fotogràfics de caràcter gratuït per a joves de 16 a 20 anys. Aquests tallers giren entorn a l'exposició...

Seguir llegint...