Ajuntament de Granollers

Garantia juvenil

GJ fotoLa Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil. La Generalitat pot oferir accions de formació o de pràctiques laborals, un itinerari d'emprenedoria a mida o una oferta de treball.

🙋 A qui s'adreça?

A joves d'entre 16 i 29 anys.

✍️ Requisits per gaudir del programa de Garanti juvenil són:

- Tenir nacionalitat espanyola o ser ciutadà de la Unió o dels Estats que formen part de l'Acord sobre l'espai Econòmic Europeu o Suïssa que es trobin a Espanya en exercici de la lliure circulació i residència. També podran inscriure-s'hi els estrangers titulars d'una autorització per a residir en territori espanyol que habiliti per a treballar.

Estar empadronat a qualsevol municipi de Catalunya.

- No haver treballat en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.

- Tenir més de 16 anys i menys de 30 anys, en el moment de sol·licitar la inscripció en el Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

- No haver treballat en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.

- No haver rebut accions educatives en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.

- No haver rebut accions formatives en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.

- Presentar una declaració expressa de tenir interès a participar en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, adquirint un compromís de participació activa en les actuacions que es desenvolupin en el marc de la Garantia Juvenil.

 

👉 Què ofereix?

Garanteix oportunitats per als joves i ofereix ajuts per a les empreses, basant-se en programes de:

- Formació per a desenvolupar competències professionals.
- Inserció en el mercat laboral: pràctiques o contractes laborals.
- Emprenedoria i autoocupació.
- Orientació laboral.

 

📝 Com em puc incriure?

👉 Presencialment a l'Oficina de Treball

Cal demanar CITA PREVIA a través del telèfon 900 800 064, surt un contestador on et demanen les dades del codi postal del municipi de residència i, aleshores et comuniquen amb l’Oficina de Treball més propera. La persona agafa el telèfon i recull les teves dades per tal de poder fer la petició i, donar-te una cita previa presencial per fer l’alta al Programa de Garantia Juvenil.

👉 Inscripció amb DNI electrònic o certificat

👉 Si tens DNI electrònic o certificat electrònic reconegut pots fer la teva inscripció directament en aquest enllaç.

 

📍 A quina oficina em toca anar?

👉 Oficina de Granollers-Les Franqueses. Si vius a: Granollers, L'Ametlla del Vallès, Canovelles, Les Franqueses del Vallès, La Garriga, La Roca i Vilanova del Vallès hauràs d'anar a l

👉 Oficina de Treball de Granollers-Perifèria. Si vius a: Aiguafreda, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Campins, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Castellcir, Castellterçol, Granera, Fogars de Montclús, Gualba, Llinars del Vallès, Lliçà d'Amunt, Figaró-Montmany, Montmeló, Montornès del Vallès, Montseny, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, la Batllòria, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines, Sant Quirze de Safaja, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Tagamanent, Vallgorguina, Vallromanes i Vilalba Sasserra.

🙌 Referents d'ocupació juvenil

- Consultes sobre la Garantia al vostre SOC o a través de les referents d'ocupació:

* Si vius a Granollers us podeu posar en contacte amb la referent d'ocupació a través del correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

* Si vius a la resta de la comarca del Vallès Oriental us podeu posar en contacte amb lés referents d'ocupació  a través del correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

✔️ Programes i formacions de la G. juvenil

👉 Cursos de la Garantia podeu consultar l'enllaç del Vallès Jove: formació Garantia Juvenil.

👉Programes:

1. Contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries de la Garantia Juvenil (SOC – JENP)
El SOC mitjançant aquesta convocatòria incentiva la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya per tal de millorar la seva ocupabilitat amb l'adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps.
El SOC subvenciona els contractes de treball en pràctiques, durant un període de 6 mesos a jornada completa.


2. Ajut per a persones emprenedores i treballadors autònoms.
Ajut econòmic destinat a joves inscrits al programa de Garantia Juvenil que s’hagin donat d'alta de manera ininterrompuda al règim de la Seguretat Social dels treballadors autònoms o mutualitat del col·legi professional.

Poden sol·licitar aquests ajuts els joves, prèviament inscrits al programa de Garantia Juvenil, que es donin d'alta com a treballadors autònoms en el període que s'estableixi.

La quantia màxima d'aquesta subvenció és de 10.000 euros per la permanència durant 12 mesos ininterromputs d'alta al règim especial de la Seguretat Social dels treballadors autònoms (RETA), règim especial que correspongui o mutualitat del col·legi professional corresponent.


3. Projectes Singulars – Línia 1 (SOC-Singulars).
L'objectiu dels projectes Singulars és reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones joves no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació, mitjançant la realització d'actuacions encabides en el que determina el Pla Nacional d'Implementació de la Garantia Juvenil.

 

 

 

Notícies de Garantia juvenil

No hi ha notícies en aquesta secció.