Ajuntament de Granollers
Facebook
Twitter
Youtube
Envia'ns un correu-e

Gra dor

"Soy la aguja de mi pajar", "Ovnipresente" i "Ciutat esperança" són les obres premiades, les dues primeres dins la categoria lliure i la tercera dins la categoria "Granollers"

A la gala de lliurament de premis de la primera edició del concurs "Gra d'Or", celebrada el passat divendres a l'equipament juvenil el Gra, es van projectar totes les obres presentades i es va donar a conèixer el nom dels joves guanyadors. En una primera edició en què es van presentar tretze projectes, onze en la categoria lliure i dos en la categoria "Granollers", la jove granollerina Jordina Torné va destacar en rebre un premi i una menció especial. Torné va guanyar el premi de la categoria lliure amb el curtmetratge Soy la aguja de mi pajar, un autoretrat molt intimista basat en un poema d'Elvira Sastre; i va rebre la menció especial entre els treballs d'alumnes de secundària per la peça SkateboART, un treball en què explica com n'és d'important per ella la pràctica de l'skate.

Dins de la categoria lliure, la més concorreguda, es va poder donar un segon premi perquè que la categoria social va quedar deserta. Aquest segon guardó es va donar al curtmetratge Ovnipresente, d'Alejandro Dobarro. Aquest treball de ciència ficció amb un estil clàssic de cinema mut procedeix del Laboratorio de Creación Audiovisual. L'autor, que no va poder anar a recollir el premi, va agrair el guardó mitjançat un vídeo. 

D'altra banda, a la categoria "Granollers" competien dos curtmetratges, i va ser Ciutat esperança, de José Luis Cano,  jove resident de Montornés del Vallès i qui es va endur el premi.

El concurs, destinat a joves d'entre 16 i 35 anys i amb l'objectiu de detectar i donar a conèixer nous artistes de l'àmbit audiovisual, ha tingut molt bona acollida i segons els organitzadors tindrà futures edicions. Unes 70 persones s'aproparen a l'espai de relació del Gra què el passat aquest divendres lluïa guarnida amb llums d'escenari i catifa vermella per a la gala i l'entrega de premis del concurs el Gra d'Or.

Veure galeria de fotos aquí.

Curtmetratges presentats al Gra d'Or 2015:

Obres guanyadores

- "Soy aguja de mi pajar", de Jordina Tornér-obra guanyadora de temàtica lliure.

- "SkeateboART" de Jordina Tornér-obra guanyadora a la menció espcecial per alumnes de secundària

- "Ciutat Esperança", de José Luis Cano Soto-obra guanyadora a temàtica de Granollers.

- "Ovnipresente", de Laboratorio de Creación Audiovisual. Autor: Alberto Dobarro-obra guanyadora a temàtica lliure.

Obres presentades sense premi

A través d'aquest enllaç trobareu totes les obres: 

 

 

 

Notícies de Projectes

El Gra també col·labora amb el Voluntari…

22 Mai 2017 | Secció: Accions de suport

El Gra col·labora amb el Voluntariat per la llengua com a Punt d'informació i inscripció i exposa en un lloc visible material informatiu del programa. L'equipament municipal també és Punt...

Seguir llegint...